A cink tényleg hatásos nátha ellen?

A tudósok csak most próbálják megfejteni, hogy miért olyan hatékony a cink a nátha elleni küzdelemben.megfazas-natha-influenza-orrfujas-02

A cink legyűri a náthát

Tudjuk, hogy ez a nyomelem erősíti az immunrendszert, és segíti a vírusok elleni harc fontos szereplőinek, az interferonoknak a képződését.

Mindezeken túl a kutatók azt feltételezik, hogy a cink megtámadja a náthát okozó rhinovírust, és zavarja annak osztódását.

Hiába olvassa el figyelmesen a cinktabletta betegtájékoztatóját, nem talál benne semmiféle utalást arra vonatkozóan, hogy a készítmény nátha vagy torokfájás kezelésére is alkalmas, mert ehhez a törvények szerint további klinikai vizsgálatokra lenne szükség.

Természetesen nem szabad kizárólag a cinkre hagyni a nátha legyőzését, más anyagok közreműködésére is szükség van.

A gyógyszertárban kapható nátha elleni orvosságokat azonhan legjobb, ha nagy ívben elkerülik. Ezt javasolja a német Termékteszt Alapítvány is, amelynek 1997-es vizsgálata során a tesztelt 19 gyógyszer közül csak hármat talált hatékonynak.

Nátha esetén nagyon fontos a folyadékbevitel is. Ha folyadékigényét ásványvízzel vagy gyógyteával elégíti ki, akkor kismértékben ezzel is növeli a cinkbevitelt, mert mindkét ital közel 1 mg cinket tartalmaz literenként.

loading...

    Kérjük mondja el véleményét!

    Az email címet nem tesszük közzé!