Hogyan alkalmazható a cink szépségápolási célra?

A cink nemcsak az egészség megőrzésében segít, hanem a szépségünkhöz is hozzájárul. Főleg a bőrápolásban játszik a cinkkenőcs jelentős szerepet gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően.arcapolas-borapolas-szepseg-bor-21

Mivel azonban erősen szárítja a bőrt, nem ajánlatos hosszú időn át alkalmazni, csak ha más anyagokkal keverjük össze, amelyek megelőzik ezt a nem kívánt hatást. A következőkben ismertetünk néhány receptet.

Avokádókrém a tiszta bőrért

Összetevők: 50 g cinkpaszta 30 g avokádóolaj

Elkészítése: A cinkpasztát forró vízfürdőben olvasszuk meg (a cinkpasztát tegyük tűzálló tálkába, és lógassuk a vízbe), majd adjuk hozzá az avokádóolajat. Jól keverjük össze, még egyszer rövid ideig melegítsük, és kihűlésig keverjük.

Alkalmazása: A fent bemutatott krém mindenekelőtt zsíros bőrön alkalmazható éjszakai krémként. Lefekvés előtt vékonyan kenjük fel, és éjszaka hagyjuk beszívódni. A krém tisztítja a bőrt, megszünteti a vörös foltokat és az irritációt. Férfiak számára is hatékony, ha a bőrük borotválkozás után könnyen begyullad.

Cinkkrém pattanások ellen és bőrtisztításra

Elkészítése: A cinkpasztát forró vízfürdőben olvasszuk meg, ezután adjuk hozzá a gyógyiszapot, és addig kevergessük, amíg az a cinkpasztában fel nem oldódik. Amint a keverék 35 °C alá hűl, adjuk hozzá a borsmentaolajat, és addig kevergessük, amíg a krém teljesen ki nem hűl.

Fontos: a borsmentaolajat soha ne akkor adjuk hozzá, amikor a krém még meleg, mert elveszíti gyógyhatását.

 

Cinkkrém repedezett és érdes bőr kezelésére

Összetevők: 50 g lanolin 25 g cinkkenőcs

Elkészítése: A lanolint és a cinkkenőcsöt tálban keverjük össze.

Alkalmazása: Ez a krém különösen alkalmas erősen igénybe vett kéz kezelésére. Alkalmazás előtt az érintett területet dörzsöljük be hígított almaecettel. Az ecetet néhány percig hagyjuk hatni, azután szárítsuk meg a bőrt. Végül a kenőccsel vastagon kenjük be az érintett területet. Legjobb, ha egész éjjel hatni hagyjuk.

Cinkpakolás zsíros bőrre

Akinek különösen zsíros a bőre, az a cinkkenőcsöt tisztán is alkalmazhatja, mert ebben az esetben éppen a szárító hatásra van szükség.

Alkalmazása: A cinkkenőcsöt ujjnyi vastagságban vigyük fel a bőrre, és legalább 30 percig hagyjuk hatni. Ezután papírvattával távolítsuk el.

loading...

    Kérjük mondja el véleményét!

    Az email címet nem tesszük közzé!