Mennyire hatásos a cink nátha ellen?

Úgy tűnik, hogy a népi bölcsesség, miszerint a nátha kezelés nélkül hét napig, kezeléssel egy hétig tart, végre a múlté. A cinkkel olyan szert sikerült találni, amely nemcsak a panaszokat enyhíti, hanem a nátha időtartamát is csökkenti.torokfajas-megfazas-natha-influenza-01

Mennyire hatékony a cink nátha ellen?

Az amerikai Clevelandi Egyetem új vizsgálatai során ugyanis kimutatták, hogy napi körülbelül 100 mg cink bevételével a nátha időtartamát 7,6 napról 4,4 napra csökkenthetjük.

A Texasi Egyetem kutatói már 1984-ben hasonló eredményre jutottak. Azon betegek közül, akik napközben kétóránként egy-egy cinktablettát (23 mg cink) kaptak, egy hét múlva 86% egészséges volt, míg azoknál, akiknek cink nélkül kellett boldogulniuk, ez az arány mindössze 46% volt.

Ahhoz, hogy a cink teljes hatását ki tudja fejteni, a tabletta szedését már a betegség első tüneteinek megjelenésekor el kell kezdeni.

Az is fontos, hogy a nyomelemet megfelelő mennyiségben (naponta négyszer 25 mg) szedjük. Aki naponta csak egy tablettát vesz be, aligha éri el a várt eredményt.

loading...

    Kérjük mondja el véleményét!

    Az email címet nem tesszük közzé!