Miért lehet hatékony a cink herpesz ellen?

634
HOZZÁSZÓLÁS:

Az iparosodott országokban az emberek 90-95%-ának a szervezetében megtalálható a herpesz vírusa. A fejlődő országokban pedig szinte minden ember vírushordozó. Nem mindenkin jelennek azonban meg a betegség tünetei.herpesz-03

Hogyan okoz problémát a herpeszvírus?

A fertőzöttek egyharmada egyáltalán nem betegszik meg, további egyharmadában csak egyszer jelenik meg a betegség, ezután már elég erős az immunrendszer ahhoz, hogy a további fertőzéseket legyőzze. A fennmaradó egyharmadban viszont rendszeres időközönként megjelenik a betegség.

A herpeszvírusnak az a különös tulajdonsága, hogy ha egyszer bejut a szervezetbe, nem lehet többé megszabadulni tőle. Bár a szervezet saját védekező rendszerének minden egyes támadás során sikerül az ellenség nagy részét megsemmisítenie, néhánynak mégis mindig sikerül megmenekülnie.

Távoli idegsejtekben bújnak meg, és csak akkor bukkannak fel, amikor immunrendszerünk legyengül. Ezért fordul elő gyakran, hogy a herpeszfertőzés betegségek közben, után vagy különösen stresszes időszakban jelenik meg.

A herpesz megjelenését segítő tényezők:

  • egyéb betegségek (főleg ha lázzal is járnak),
  • munkahelyi vagy családi stresszhelyzetek,
  • szélsőséges időjárási viszonyok (nagy hideg, erőteljes napsugárzás, erős szél stb.),
  • fizikai megerőltetés,
  • forró ételek,
  • az ajak sérülése,
  • túlzott alkoholfogyasztás,
  • félelem.

Hogyan segíthet a cink?

Jelenleg még nincs olyan gyógyszer, amely a herpesz megelőzésére alkalmas lenne. Kizárólag az immunrendszer megerősítése jelent bizonyos védelmet.

Aki gyakran szenved herpesztől, annak érdemes megméretnie szervezete cinkszintjét. Ha ugyanis túl kevés található ebből a nyomelemből, akkor az immunrendszer nem képes teljes körű védelmet nyújtani a támadókkal szemben. Ha kiderül, hogy a szervezet cinkszintje túl alacsony, akkor a hiányzó cinkmennyiséget pótolni kell.

A cinkkészítmények akkor is segíthetnek, ha a herpesz már kitört. A cink-szulfát-kenőcs a szárított citromfű mellett a herpesz egyik legrégebben bevált gyógyszere.

A herpesz kínzó, de csak akkor veszélyes, ha a vírus a szembe kerül. Akkor legrosszabb esetben akár vakság is előfordulhat. Ezért a herpeszfertőzés idején soha ne kerüljön a kezünk a szemünk közelébe.

Kontaktlencsét viselők a herpeszfertőzés ideje alatt használjanak inkább szemüveget. Így megelőzhető, hogy a vírust potyautasként a kezünkkel véletlenül a szemünkbe juttassuk. Aki látáshibájának különleges volta miatt nem mondhat le kontaktlencséjéről, annak ajánlatos a lencse minden egyes betétele és kivétele előtt fertőtlenítenie a kezét.

634
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]